Jdi na obsah Jdi na menu

Pár rad před focením!

30. 12. 2012

 

 

Co můžete udělat pro vaši spokojenost z výsledné fotografie: 

Newborn:

 

     Milé maminky, newbornem je myšleno focení miminek nejdéle do 10 dnů od narození. Ideální věk je 6. - 7. den. Máte-li zájem o focení, informujte mě již v průběhu těhotenství !!!  Nejbližší termín focení společně doladíme v závislosti na propuštění z porodnice.

    Čas focení je daný na 10 hodinu, prosím o přesné dodržení,  využívám jen denního světla, než vaše miminko nakrmíme a uspíme, nastává ten pravý čas na focení. Častým a obávaným dotazem je, jak probíhá kojení. Naší prioritou je napapané a spokojené miminko a proto kojení věnujeme největší část focení. Nejen že miminko papá hned po příchodu do ateliéru, ale postupně dokrmujeme i během focení. Velmi důležité je, aby jste nakrmila své miminko až u mě, aby jste nepřijeli napapaný a vyspinkaný , to je pak problém miminko uspat a vhodně napolohovat k focení ! Prosím maminky, které nekojí, aby vzaly dostatečné množství jídla !!! Stává se, že mlíčko dojde, a nelze úspěšně dokončit focení.

    Focení trvá 2 až 3 hodiny ( někdy i méně, vše záleží na spavosti miminku )  proto bych zde zmínila pár podmínek pro klidný, bez nervů probíhající společně strávený čas. Miminko lépe spinká, pokud je v ateliéru velké teplo, proto zvolte pro sebe vhodné oblečení a dostatek tekutin. Vhodná je i svačinka. Další velmi důležitá věc a objasnění, proč se nevěnuji rodinnému focení - z vlastní zkušenosti vím, jak náročné je nafotit pouze miminko, které přijede vyspalé a odpočaté po cestě v autě, a když se k tomu přidá nervózní tatínek a sourozenec, který musí čekat, až na něho přijde řada na focení, nastává vypjatá situace. Nechci se dočkat podobných vět od tatínků typu: "Jak miminko trápíme, a jak je čas ukončit focení." Po dvouhodinovém kojení a uspávání, je ten nejméně vhodný čas, abychom to vzdali, ale naopak se blížíme k bodu, kdy je miminko připravené k tomu, aby vznikaly ty nejlepší fotky. Maminky, nejste-li si jisti svými tatínky, vezměte s sebou raději kamarádku. Pusťte z hlavy myšlenku, která vás napadá při pohledu na mé fotky, že přijdete, položíte miminko a odnesete si fotky, jako všichni ostatní. Každé miminko má k focení svůj individuální přístup. Našim cílem je uspat a vhodně napolohovat miminko, tak aby fotka byla příjemnou vzpomínkou na celý život. Platí, že lépe spavé miminko si odnese více fotek, než-li nespavé, ale maminky nezoufejte, vždy se mi podařilo jej uspat a nafotit dle vašich představ, i kdyby to mělo trvat 5 hodin, což se mi již několikrát stalo. 

    Nyní Vám nastíním průběh focení. Maminky se svými zlatíčky za mnou váží cestu z celé republiky a tím nastává situace, kdy je miminko po cestě v autosedačce vyspinkané. Proto focení začínáme tzv. wrapováním, což znamená, že miminku zabalíme ruce i nohy, aby mělo pocit, jako u maminky v bříšku. A tím je klidnější a lépe usne. Čím tvrději spí, což je otázka jedné až dvou hodin, nastává čas na vybalení, převlékání a polohování na bok, bříško popřípadě vkládání do různých rekvizit. Přikládám koláž s postupem focení

e.jpg

 

 

f.jpg

vezměte si bačkory :) 

    Neposílejte mi fotky jiných fotografů, mám svůj styl a proto jste si mě také vybrali. :) Za což Vám děkuji ... 

    Případné dotazy, které Vás napadnou, kdykoliv zodpovím na FB, kde jsem k zastižení a budu s Vámi stále ve spojení. Po případě volejte nebo využijte emailu. 

Starší děti:

    Je jednou jisté, že fotku dělá vhodné oblečení. U holčiček šaty, sukýnky, čelenky. U chlapečků košile,klobouky, jednobarevná trička bez nápisů! To samé platí i u rodičů :) Je možné zpestřit fotku tématickým focením. Sama Vám mohu nabídnout různé rekvizity - skateboard, dřevěné letadlo, dřevěné stoličky a postýlky, atd... a veškeré vybavení na narozeninové focení. Ráda uvítám Vaše osobní nápady, jen ne prosím nic z umělé hmoty, nejvhodnější jsou dřevěné retro rekvizity. 

    Dbejte na to, aby Vaše dítě bylo vyspalé a nakrmené. Během focení není problém kdykoliv udělat pauzu a dítě občerstvit. Focení trvá cca 1 hodinu, musíte počítat s tím, že dítě je schopné udržet pozornost asi 30 minut. Během hodinového focení zvládneme nafotit dítko samotné, s rodiči či sourozenci, domácími mazlíčky. 

PARKUJTE prosím u baráku za branou ! U silnice jsou soukromé pozemky ... 

Kolem baráku pochoduje volně slepička Pipi Koko, tak na ni prosím dejte pozor při parkování, ráda vítá u auta :) 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář